חדשות ואירועים
גן התעשייה נצרת ועומר גאים להארח את כנס מטריקס ל-IoT.
מהפכת ה-IoT טרפה ממזמן את חוקי המשחק.
כיצד ניתן ליישם אותה בארגון, מאיפה מתחילים ובאילו כלים?
הצטרפו אלינו לאירועי בכירים, שיפתחו לכם עולם חדש וממשי על המהפכה שמחברת את כולנו בכל רגע ובכל מקום.
נצרת 10.9 | עומר 11.9 | תל אביב 12.9
המומחים שלנו מחכים לכם,
הקליקו לפרטים והרשמה >>
התעשיין סטף ורטהימר הזמין את אלוף פיקוד צפון יאיר גולן ומפקד כח יוניפי"ל האלוף פורטילנו לוצ'יאנו (Major General Luciano Portolano) לסיור בגן התעשייה תל חי, הרמת כוסית יין לשנה החדשה וטעימת תפוח בדבש, לשנה מתוקה של שלום בגבולות !
ורטהימר אמר למפקדים הבכירים במהלך הביקור, כי כאשר מנהיגים יחנכו לעשייה ועבודה, וכאשר המדינות ישקיעו בהקמת אזורי תעשייה לייצור עבודה ופרנסה לאזרחי מדינתם, ויפעלו לשיקום כלכלת המדינות, יחדלו המאבקים הביטחוניים.
ורטהימר סיפר למפקדים על תכניותיו להקמת גני תעשייה נוספים לשישה הקיימים, בגבולות המדינה כתרומה לכלכלות מדינות האזור, וכן על גן התעשייה היהודי ערבי הראשון, שחנך לפני שנה בנצרת.
בסיום הסיור ביקרה המשלחת גם בשלוחת מפעל "ישקר" ואגף האינטראקטיבי במוזיאון לצילום. בסיור השתתפו גם ראש מועצה אזורית גליל עליון גיורא זלץ, מנכ"ל גני התעשייה של סטף ורטהימר אריה דהן, קצינים בכירים מצה"ל ויוניפי"ל.
גן התעשייה תפן זכה ב"דגל היופי" ו- "5 כוכבי יופי בתחרות השנתית לתעשייה יפה בישראל מטעם "המועצה לישראל יפה”
גן התעשייה בנצרת ארח כנס "מייקרים" בינלאומי ביזמת – TOM (Tikkun Olam Make–a–thon) במטרה להמציא אביזרים חדשניים לבעלי מוגבלויות באמצעות טכנולוגיית הדפסת תלת ממד. עשרות "מייקרים" (יוצרים טכנולוגיים), מעצבים תעשייתיים ובעלי מוגבלויות מכל העולם התכנסו החל מיום א' ה- 29 ביוני בגן התעשייה בנצרת למרתון של-72 שעות במטרה להמציא מוצרים חדשים בטכנולוגיית תלת ממד עבור אנשים עם מוגבלויות.
TOM (Tikkun Olam Make–a–thon) הוא יוזמה של קרן שוסטרמן ופרויקטXLN מבית מכון ראוּת הפועל למצב את ישראל בחזית המהפכה הטכנולוגית של הייצור. במסגרת האירוע יועמדו לרשות המשתתפים כלים טכנולוגיים מתקדמים מן השורה הראשונה בעולם כגון, מדפסות תלת ממד, מכונות חיתוך בלייזר, מכונות CNC ועוד. בתום המרתון יוצגו אבות הטיפוס של ההמצאות החדשות.
בכנס לקחו חלק גם פרופ' נתן אנטרטור, מומחה בעל שם עולמי ל- EEG קריאת גלי מוח, מומחי טכנולוגיה חדשנית מכל העולם, נציגי חברות טכנולוגיות והיי טק מישראל, כמו כן, יגיע במיוחד מארה"ב הנער בן ה-18 איסטון דה לה שאפל שהחל דרכו כתלמיד שכבר בגיל 14 למד להרכיב תוכנות, בגיל 16 כבר בנה יד רובוטית ואף לחץ את ידו של הנשיא אובמה בכנס הטכנולוגי האחרון בבית הלבן שתועד בכל העולם. כיום הוא עובד בנאס"א.
ד"ר אמיר שפירא, מרצה בכיר ומנהל מעבדת רובוטיקה במחלקה להנדסת מכונות באוניברסיטת בן גוריון, בעל תואר שלישי להנדסת מכונות מהטכניון ודוקטורט מאוניברסיטת קרנגי מלון בפנסלבניה, ארי שפרונג- מהאוניברסיטה העברית בישראל, מתכנן ומפתח פלטפורמות אנדרואיד ניידים, שכבר משווקים בשוק ועוד.
TOMהוא ביטוי לתנועה עולמית חדשה ומתרחבת של טכנולוגיה שמוכוונת להמציא פתרונות מותאמים אישית לאנשים עם צרכים מיוחדים במטרה לאפשר להם לבצע פעולות שלא חלמו לעשות בעבר. כך לדוגמה יעבדו הצוותים באירוע על פרוטזה של יד, זרוע רובוטית בחישה מרחוק, קביים בעיצוב מיוחד ומקלדת מיוחדת מתוך מטרה לייצר אבות טיפוס לכאלו שזקוקים לכך. גם בישראל נפתחים בשנים האחרונות מרכזי XLN ייחודיים עבור "מייקרים" ישראלים. המרכזים מעמידים לרשות היוצרים הטכנולוגיים כלים חדשניים, כמו מדפסות תלת ממד ומכשירי ייצור אחרים, במטרה לסייע להם לפתח המצאות חדשניות שיהפכו את החיים של אנשים עם צרכים מיוחדים לקלים יותר.
TOM מתקיים במסגרת התוכנית "נקודות מפגש" (Schusterman Connection Points) שנוסדה על ידי קרן שוסטרמן, שמטרתה לאפשר למאות יהודים צעירים, נלהבים ומוכשרים מרחבי העולם לתעל את הרעיונות, היצירתיות וההתלהבות שלהם כדי לייצר שותפויות חדשות סביב חוויה והתנסות במטרה להפוך את העולם למקום טוב יותר.
"אנו גאים לתמוך ביזמים צעירים המבקשים לחקור דרכים חדשניות לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות כדי לסייע לבני אדם ברחבי העולם", ציינה לין שוסטרמן, יו"ר קרן שוסטרמן. "אני מאמינה שבידי הדור הצעיר מצויים הכלים לבנות עתיד יהודי בינלאומי משגשג ועל כן עלינו להשקיע בכישרון, בתשוקה ובפוטנציאל שלהם לעשות זאת."
מכון ראות הוא ארגון ללא כוונת רווח, א-פוליטי, ששם לעצמו מטרה להשפיע השפעה משמעותית, מהותית ומתמשכת על עיצוב עתידם של מדינת ישראל והעם היהודי, ולהטביע טביעת אצבע יהודית וישראלית על עתיד העולם. מכון ראוּת פועל להנעה של שינויים במרקם הערכים, סדרי העדיפויות ותבניות ההתנהלות של אלו בעמדות מנהיגות, סמכות והשפעה.
(Cross lab network) XLNמיסודו של מכון ראוּת הינו רשת של מרחבים טכנולוגיים קהילתיים שמטרתו להציב את ישראל בחזית המהפכה הטכנולוגיתולהעניק לכל אדם את היכולת ליצור. זאת באמצעות הנגשת טכנולוגיות הייצור הדיגיטלי, כמו מדפסות תלת ממד, מכונות חיתוך לייזר וכלי ייצור נוספים. מידע נוסף ניתן למצוא באתר XLN.
אריה דהן מנכ"ל גני התעשייה של התעשיין סטף ורטהימר אומר, כי דווקא בישראל בה ציבור נכים גדול, החל מנכי צה"ל, נפגעי תאונות דרכים ובעלי מוגבלויות מלידה, יש למצוא דרך לשלבם בענפי התעשייה. דווקא בתעשיית ההי טק ותעשיות היצוא, קיימים כיום אמצעים טכנולוגיים מתקדמים ומגוונים, שביכולתם לסייע למוגבלים לתרום ולהשתלב בתעשייה ולחיות חיים נורמטיביים של מפרנסי משפחה וקידום קריירה. במרתון שאנו מקיימים בגן התעשייה נצרת במשך שלושה ימים, נמצאים מיטב המוחות מהארץ והעולם, שיתאימו טכנולוגיות לצרכים פיסיים במטרה לקדם המצאות חדשות לצורך שילוב אנשים עם מוגבלויות גופניות אך בעלי יכולות חשיבה וניתוח מדהימות. אדם נכה בהחלט יכול לעבוד מול מחשב ולהעביר הנחיות בשלל האמצעים הטכנולוגיים הקיימים כיום. אני מקווה, כי הכנס הבינלאומי יצליח וימצאו פתרונות רבים בכדי לתרום הן לתעשייה והן לבעלי המוגבלויות".
בין החברות שתרמו מומחים ומיכשור לכנס: אינטל, סו-פאד, קרנות הביטוח הלאומי, לדיקו (יבואניBosch), סטרטסיס, גוגל ישראל, אינדיגוגו, OurCrowd, FABLABIL, Terra Ventures, Delloite Open Lets ,
עמותות שותפות: מילבת, Prize4Life, UNICEF ועוד.
הוצגו ביום השלישי למרתון הפרויקטים הגמורים ואבי טיפוס של המיכשורים החדשים.